/

Taşınma sürecinin planlı bir şekilde ilerlemesi ve daha önce sahip olunan düzenin devam etmesi için eve taşınmadan önce bazı ayarlamaların yapılması gerekir. Yeni eve taşınmadan önce yapılması gerekenler, konfor ve güvenliği sağlayabilir.

Tüm Kilitleri Değiştirin

Taşınmadan önce evin anahtarlarını değiştirmenizde fayda bulunur. Evinizin güvenliğini sağlamak için varsa görüntülü diafonun çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Apartmanın açık otoparkı varsa otopark kumandasını da edinebilirsiniz. Böylece taşınacağınız gün nakliyat firması aracının otoparka girmesinde sorun yaşamazsınız.

Tesisatın Durumunu Kontrol Edin

Yeni evin tesisatında sızıntı ya da bozukluk olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tesisat arızalarının taşınmadan önce tamir edilmesi, evinizin kirlenmemesini sağlar. Ayrıca eski evinizin ise elektrik, su, doğalgaz gibi aboneliklerini iptal ettirip yeni aboneliklerinizi başlatabilirsiniz. Böylece eski evinizden ayrıldıktan sonra adınıza, size ait olmayan bir fatura kesilmemesini sağlamış olursunuz.

Yerleşim Planını Ayarlayın

Taşınma gününden önce oda düzenine karar vermeniz, yerleşme sürecinizi kolaylaştırabilir. Ev boşken girip hangi eşyayı nereye koyacağınızı planlayın ve bunu bir liste haline getirin. Bu planlama, ev boyama kararınızı da kolaylaştırabilir. Mobilyalarınızı yerleştireceğiniz odaları belirledikten sonra eşya ve duvar rengi uyumunu gözeterek boya rengini belirleyebilirsiniz. Evinizi boyayacaksanız bunu taşınmadan en az 2 hafta önce yapmanızda fayda vardır. Ev içinde oluşan boya kokusu bu süre içerisinde hafifleyebilir ve duvar rengini beğenmediğiniz takdirde değiştirmek için vakit bulabilirsiniz.

Adres Değişikliğini Bildirin

Faturalarınız ile gazete ve dergi aboneliklerinizin yeni adresinize gelmesi için taşınmaya kısa süre kala adres bildiriminde bulunun. Bankanızı da adres değişikliğinden haberdar edin. Adres değişikliğini Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bildirmek yasal bir zorunluluktur. 5460 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 50. maddesine göre 20 gün içerisinde adres değişikliği bildirimi yapılması gerekmektedir. E-devlet olarak da bilinen turkiye.gov.tr Adres Değişikliği Bildirimi sayfasından online olarak bu işlemi gerçekleştirmek mümkündür.

Öncelikli İhtiyaçlarınız İçin Kutu Hazırlayın

Eve taşındığınız gün ihtiyacınız olan eşyalara hemen ulaşamayabilirsiniz. İlk gün ihtiyacınız olabilecek pijama, havlu, tuvalet kağıdı gibi temel ihtiyaçlar için bir koli hazırlayabilirsiniz. Bu kutuyu, yeni eve taşınmak için hazırladığınız kolilerin dışına, daha kolay ulaşabileceğiniz bir yere koyabilirsiniz.

Yardım Alacağınız Kişileri Ayarlayın

Taşınma günü çocuğunuz ya da evcil hayvanınızla kimin ilgileceneceğini önceden belirleyebilirsiniz. Bu adım, çocuğunuzun yeni eve taşınırken sıkılmamasını ve sizin taşınmayı daha kolay yönetebilmenizi sağlar. Evcil hayvanınızın yürüyüş, beslenme gibi rutinlerinin aksamamasına da özen gösterin. Bu eşyaları kolay ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurun.